Poczuj ciemną stronę programowania
"The Villains", czyli Rzezimieszki - turowa gra strategiczna, coś w stylu Heroes of might and magic tylko, że lepsze . Na razie jak widać w wersji v0.01 . Na razie nic wielkiego, może kiedyś coś z tego wyrośnie.
Dziwne rzeczy się tu dzieją post się rozdwoił, a jeszcze wczoraj był jeden. Dałem nowy screen bo tamten gdzieś zniknął.
Ostatnio edytowany przez Laszlo (2007-08-23 20:12:11)
Kurde... co tak malo infa dajecie ;P jak juz przedstawiacie projekt to powinniscie przedstawic go z jak najlepszej strony i z jak najwieksza iloscia szczegolow...
Powinien byc do tego jaski regulamin dzialu "W Fazie Produkcji"
@On Topic
Skoro mowisz ze gierka ma byc lepsza niz Heroes of might and magic no to moze byc ciekawie ;] ale nic jak narazie na to nie wskazuje...
To jest wciąż tylko projekt, nic wielkiego, nie wiadomo czy go ukończę, dlatego nie będę się narazie rozpisywał tym bardziej, że sam do końca nie wiem, co z tego będzie. Dlaczego ja widzę moje posty podwójnie? :O
Ostatnio edytowany przez Laszlo (2007-08-23 20:16:51)
Dorobiłem ludzika, poruszanie się nim po mapie 80x80 i kolizje z murkiem.
Gra będzie polegać na chodzeniu po mapce i trenowaniu swojego rzezimieszka oraz kumpli w walce z potworami zamieszkującymi mapkę. W swojej siedzibie będzie można kupować ekwipunek i najmować kumpli, może będzie się dało rozbudowywać siedzibę. Na mapce będą jakieś kapliczki ułatwiające walkę, sklepy z artefaktami no i oczywiście przeciwnik, czyli drugi rzezimieszek, którego trzeba pokonać. Tyle tego na razie chyba wystarczy. Potem się doda parę opcji, ale do tego jeszcze siła czasu.
Tam będzie minimapa(na tym białym), opcje, i takie tam podobne pierdoły. Na razie jest we wczesnej fazie rozwoju więc tak wygląda
Tu widać już zrobioną, na razie prymitywną minimapkę.
Trochę nowszych screenów. Ten pierwszy pokazuje przymitywną bitwę, a następny wnętrze siedziby rzezimieszka, również prymitywną.
Screen z pola bitwy po zrobieniu trawy w photoshopie. Wygląda całkiem nieźle
Ostatnio edytowany przez Laszlo (2007-09-01 09:33:03)